De Rijksuniversiteit Groningen heeft een rijke academische traditie die teruggaat tot 1614. Deze traditie heeft de eerste vrouwelijke student en de eerste vrouwelijke lector in Nederland voortgebracht, evenals de eerste Nederlandse ruimtevaarder en de eerste president van de Europese Centrale Bank. De universiteit heeft haar wortels in het Noorden van Nederland liggen en koestert de speciale band met de regio.

Missie en Strategie
De Rijksuniversiteit Groningen verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek, is internationaal georiënteerd, honoreert verschillen in ambities en talenten, werkt actief samen met bedrijfsleven, overheden en burgers, en behoort tot de top van de Europese universiteiten.

Internationaal

Onderzoek en onderwijs bij de Rijksuniversiteit Groningen zijn internationaal georiënteerd. Studenten uit alle werelddelen kunnen zichzelf in Groningen voorbereiden op hun internationale carrière. In een uitgebreid netwerk van samenwerkingsverbanden werken onderzoekers samen aan de grenzen van het weten, waarmee ze de wereldwijde reputatie van de universiteit onderstrepen.

City of Talent

Samen met de Hanzehogeschool Groningen, het UMCG en de gemeente Groningen voert de Rijksuniversiteit Groningen de landelijke campagne: City of Talent. De campagne laat zien dat Groningen een voorloper is op het gebied van onderzoek, innovatie en ondernemerschap.Het motto van de campagne is: ‘Hier is ruimte voor talent. Ruimte om te leren. Om te werken. Om te groeien. Om je verder te ontwikkelen. Om het beste uit jezelf te halen. Bovendien is hier ruimte om te wonen, te sporten en te genieten. Groningen, City of Talent.’